Griekenland, Hellas, Kykladen, 84300 Naxos.
Vakantiehuis / Ferienhaus / Holidayhome, Feriehus,
 


Welkom
Ons vakantiehuis op Naxos
Feriehus pŚ Naxos
Ferienhaus auf Naxos
Naxos
Strandimpressies
Reisinfo
Prijzen, Boekingsinfo & Beschikbaarheid
Chora.

De hoogste berg ( 1000 meter ) van het eiland en van de Cycladen is de berg Zas ( Zeus ).
Klik hier : Interactief Panorama Zas.
In de vruchtbare valleien wordt de landbouw intensief beoefend. Naxos staat bekend om zijn citrusvruchten, kersen, kaas, olijven, druiven, noten, aardappels, graan en granaatappels. De oogst wordt gedeeltelijk gebruikt voor het produceren van olijfolie, wijn en kitron ( een likeur, die gemaakt wordt van de bladeren van de citroenboom ).  Landinwaarts: het dorpje Potamia.
 

Naxos is het grootste en het groenste eiland van de Cycladen en het heeft de naam over de mooiste stranden van de Cycladen te beschikken. Naxos is het eiland met het meest veelzijdige landschap en de mooiste vegetatie van de Cycladen. Het is het grootste en meest bergachtige van de eilandengroep.

 


 

 

Bergdorpje.
 

De 41 dorpen en groene valleien liggen tussen kale bergen. Voor wandelaars is het eiland een verademing. In het binnenland ziet men talloze verspreidliggende Byzantijnse kerkjes en kloosters, waarvan diverse nog redelijk goed onderhouden zijn. Er wonen ongeveer 18.000 inwoners op een oppervlakte van 448 km2. De lengte is 38 km en de maximale breedte van het eiland is ongeveer 21 km.

Meer informatie:

http://cycladen.pagina.nl/

http://naxos.2link.be 

Chora.


De haven van Naxos ( Chora ) is een mengeling van Venetiaanse- en schitterende, witte architectuur van de Cycladen.
Achter de boulevard ligt een labyrint van straatjes, waarlangs Cycladische huizen, Venetiaanse herenhuizen en talrijke kerkjes hun opwachting maken. Een bezoek aan het kleine archeologische museum van de stad is zeker de moeite waard.
 

 

     Portara, de tempel van Apollon in Chora.


Een wandeling door de smalle steegjes is op zich een belevenis: men weet nooit waar je terecht komt. Vanaf de kade aan de haven wandelt men door de smalle bochtige trapstraatjes omhoog naar de bovenop gelegen Venetiaanse burcht. In deze bekoorlijke smalle straatjes met middeleeuwse doorgangen en arcaden vindt men veel leuke winkeltjes, tavernen, restaurants en enkele galerieŽn.

 

 

 

Taverna's aan de "Paralia" in Chora.

 

 

BK-Internetdienst